Ante gotovina preuzima kopnenu ukrajinsku vojsku

0
Rate this post

Današnja vremena se fokusiraju na to da budete “fit”. Sve češće se brinemo o sebi, bavimo se sportom, držimo pravilnu prehranu. No, osim zdravlja i dobrog raspoloženja, želimo i što dulje zadržati mladenački izgled.

Stoga tražimo mjesta gdje će nam netko pomoći da ostvarimo ovaj cilj. U ovom slučaju riječ je o estetskoj dermatologiji i iskusnom liječniku koji svojim znanjem, vještinama i estetskim smislom može učiniti da naše lice i tijelo dugo izgledaju svježe, zdravo i privlačno.

Zdrava koža je jednako lijepa koža

BIRAJTE SVJESNO

Lice je svojevrsni izlog naše osobe, igra važnu ulogu u tome kako nas drugi ljudi percipiraju. Dakle, ako želimo „poboljšati“ njegov izgled, sjetite se da će o tome gdje usmjeravamo svoje korake i u čije ruke povjeravamo svoju ljepotu ovisiti naš izgled odmah nakon tretmana i nekoliko godina nakon njega.

Trenutno se sva medicina, pa tako i estetska dermatologija, kreće prema najmanjoj mogućoj invazivnosti. Brine se za sigurnost pacijenta, za njegovu udobnost te za smanjenje osjećaja boli i razdoblje oporavka. No, ne smije se zaboraviti da je svaki postupak specifična intervencija i samo odgovoran i mudar pristup može osigurati dobar i zadovoljavajući krajnji rezultat.

ESTETSKI TRETMANI = MEDICINSKI TRETMANI

Sve terapije i programi tretmana usmjereni na otklanjanje simptoma bolesti također uljepšavaju kožu. Uostalom, koža bez akni i upalnih promjena je lijepa koža. Nasuprot tome, sprječavanje preranog starenja kože također je liječenje kože. Liječimo prekomjernu opuštenost kože, genetski uvjetovani gubitak masnog tkiva na licu, simptome fotooštećenja kože.

Te terapije usmjerene su na usporavanje degenerativnih procesa koji se odvijaju u koži, njezino održavanje u dobrom stanju ili vraćanje u stanje primjereno mladoj koži. Sadašnje stanje medicinskog znanja i napredak dermatologije i estetske dermatologije omogućuju nam učinkovito postizanje zadovoljavajućih terapijskih učinaka.

Za postizanje ovog cilja potrebna je pravilna procjena stanja kože, odgovarajuća dijagnoza, individualno prilagođen plan liječenja, kao i iskustvo i pouzdano poznavanje medicinskih postupaka, uključujući široko shvaćene estetske zahvate. Ovdje je vrijedno naglasiti da su estetski zahvati medicinski zahvati i da ih treba izvoditi samo iskusan i kvalificiran liječnik u ovom području.

Standardi i procedure

Standardi i procedurePosjet ordinaciji estetskog dermatologa trebao bi slijediti određenu proceduru i slijediti odgovarajući raspored. Izuzetno je važno, jer samo na taj način liječnik može postaviti ispravnu dijagnozu i u dogovoru s pacijentom izraditi individualno prilagođen plan liječenja. Dobra, točna dijagnoza je pola bitke!

  • Svjestan i odgovoran estetski dermatolog pristupit će temi našeg zdravlja i ljepote cjelovito. Najprije će pregledati kožu “okom dermatologa”, zatim će je sagledati estetski, jer mu je prirodno da prvo zacijeli pa uljepša.
  • Ovaj sastanak treba biti svojevrsni dijalog i najvažnije je da razgovor dovede do konsenzusa, da liječnik razumije potrebu koju mu je pacijent okrenuo, te da pacijent razumije razlog svog estetskog problema i način prevladati to.

Važno je zajedno analizirati pacijentovo lice kako bi se razgovaralo o pojedinačnim izrazima lica, procesu starenja kože i mehanizmima promjena na njoj.

Vrlo je važna i točna fotografska dokumentacija pacijenta. Služit će kao osnova za raspravu o liječenju i omogućit će vam promatranje njegovih učinaka. Fotografije pacijenta od prije nekoliko godina također su od pomoći u ovoj fazi posjeta. Za estetskog dermatologa važno je rekreirati prirodnu ljepotu, vratiti izgubljene crte lica, a ne mijenjati ih.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime