Grad Zagreb zaposlilo čuvare kako bi sačuvali snijeg na Sljemenu do Snježne kraljice

0

Sadržaj

Rate this post

Nekoliko minuta nakon što su na Sljeme pale prve pahulje, Grad Zagreb počeo je masovno angažirati snjegobrane.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • SNOW RIDGE SNOW QUEEN SNJEŽNICI
  • greben

Imat će usporedivu funkciju s lovočuvarima, a zasigurno će štititi snijeg od snježnih provalnika kao i raznih drugih oblika ugrožavanja. Cilj ove akcije je sačuvati snijeg dok se Snježna kraljica ne zadrži u prvih mjesec dana jer se ne zna hoće li još jednom pasti. U slučaju da se snijeg počne topiti, snjegobranima je data ovlast da generiraju snijeg kao posljedicu građanskog neposluha i zadrže ga u hladnom zatvoru gdje će sigurno biti do natjecanja.

– Istina je da ćemo snijeg osigurati, ali on ima i društvenu odgovornost, pa smo spremni na represivne načine ako se počne topiti. Svima je u interesu da snijeg traje do siječnja, a ako to nije moguće, Bandić nas je nabavio da čekamo na silu – tvrde snjegobrani.

Bandić je osobno sudjelovao u pravom blagoslovu početnog snijega i uvjeravao se da neće raditi na Sljemenu kako ne bi naštetio vrijednom snijegu.

Grad Zagreb također je objavio peticiju za navođenje otočkih sorti snijega, no na izbor će svakako trebati pričekati. Ako sljemenski snijeg uistinu postane endemski tip, svi koji na njega kroče naići će na kazne, čak i ako skijaju na njemu. U gradskoj upravi navode da je ovo jednostavno još jedna metoda zarade od Snježne kraljice.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime