Jozha osvojio nobela jer je otkrio prirodni izvor besplatne struje i to na

0
Rate this post

Ponavljamo svoju predanost reformi, prilagodbi i poboljšanju funkcioniranja naših zdravstvenih sustava, uključujući osnovni opseg zadataka i usluga za javno zdravstvo, kako bismo osigurali univerzalni pristup zdravstvenim uslugama koje su u skladu sa suvremenom znanošću, dobre kvalitete, prikladni u okviru ostvarivih granica i trajno povezani s budućnošću.

Želimo osigurati dostupnost primarne zdravstvene zaštite, kako je navedeno u Almaty deklaraciji i uokvireno novom zdravstvenom politikom.

Nastavit ćemo razvijati zdravstvene sustave kako bismo zadovoljili sadašnje i buduće zdravstvene determinante, socioekonomske uvjete i potrebe dotičnih ljudi, zajednica i zemalja, odgovarajućim kanaliziranjem javnih i privatnih aktivnosti i ulaganjem u zdravlje.

Potvrđujemo da su sve zemlje, zajednice, obitelji i pojedinci neovisni u zdravlju za sve

Kao nacionalne zajednice, koordinirat ćemo napore za suzbijanje zdravstvenih prijetnji i promicanje opće tjelesne i psihičke dobrobiti. Mi, zemlje članice Svjetske zdravstvene organizacije, ovim putem odlučujemo promovirati i podržavati prava i načela, akcije i obveze navedene u ovoj Deklaraciji kroz usklađene napore, puno sudjelovanje i partnerstvo, pozivajući ljude i institucije da sudjeluju u realizaciji viziju zdravlja za sve u 21. stoljeću i zajednički nastojeći ostvariti ovu zadaću.

Zdravlje 21 – zdravlje za sve u 21. stoljeću

  • Uvod u zdravstvenu politiku za sve
  • u europskoj regiji Svjetske zdravstvene organizacije
  • Predgovor

Zemlje članice WHO-a u europskoj regiji – dakle 51 zemlja s 870 milijuna građana koji žive na području koje se proteže od Grenlanda na sjeveru, Sredozemnog mora na jugu i obale Pacifika Ruske Federacije na istoku – postigle su značajan napredak u području zdravlja. Ove zemlje, unatoč brojnim razlikama, surađuju od 1980. godine i bile su uključene u zajednički program politike razvoja zdravstva.

Temelji se na cjelovitoj analizi zdravstvenih problema stanovnika Europske regije.

Ovom politikom utvrđuju se zadaci i strategije za pojedine zemlje, organizacije i civilne zajednice, a cilj ovih aktivnosti je promjena zdravstvene politike, dovodeći do stvaranja praktičnih operativnih programa na lokalnoj razini.

Uvođenje promjena u zdravstvenu politiku zemalja regije nije bilo jednokratne prirode; sve aktivnosti se sustavno prate prema pokazateljima specifičnim za državu koji se redovito ažuriraju. Ažuriranje pokazatelja omogućuje točnu sliku promjena koje se događaju, kao i uzimanje u obzir najnovijih znanstvenih dostignuća, na koje ukazuje WHO i drugi autoritativni izvori.

Temelji se na cjelovitoj analizi zdravstvenih problema stanovnika Europske regijeTrenutne, ažurirane pokazatelje odobrio je Europski regionalni odbor SZO u rujnu 1998. godine.

Uspostavljen je i akcijski plan za sljedeću reviziju pokazatelja, predviđenu za 2005. Ažuriranje je rezultat dubinske znanstvene analize i konzultacija sa svim zemljama članicama i 50 velikih zdravstvenih organizacija u regiji. Skup najnovijih, ažuriranih pokazatelja najbolji je, najopsežniji, praktičan i učinkovit vodič koji pluralističke i demokratske zemlje Europske regije mogu koristiti kada formuliraju zadatke zdravstvene politike i mobiliziraju svoja društva oko tih zadaća.

Cilj ovog kratkog uvoda u zdravstvenu politiku je potaknuti premijere, ministre zdravstva i vlade država članica Europske regije da provode zdravstvenu politiku i strategije u skladu s načelima „Zdravlje 21“. Usvajanje ovih pretpostavki, u većoj mjeri od svih drugih političkih odluka, pridonijet će poboljšanju kvalitete života građana svojih zemalja na pragu 21. stoljeća.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime