Brzo jedeš, brzo sereš

Kiosci koji poslužuju kebab i sendviče službeno dobivaju naziv restorani brze probave

Osim restorana gurmanske, bio, veganske i morske hrane, Hrvatska uskoro dobiva i novu vrstu restorana.

Riječ je o kioscima koji poslužuju kebabe i sendviče, a koji će uskoro postati poznati kao restorani brze probave. Ovi specijalizirani restorani namijenjeni su prije svega zahtjevnim klijentima koji nakon noćnih izlazaka imaju vrlo specifične potrebe. Nutricionisti tvrde da podgrijana peciva s egzotičnim mozaikom mesa i umaka imaju stimulativan utjecaj na probavu jer efikasno upijaju toksine i alkohol te ih ekspresno izbacuju iz tijela. Takva kuhinja od davnina se prakticira u kulturama diljem svijeta, a njezino širenje eksplodiralo je s pojavom diskoteka i narodnjačkih klubova.

- Svaki put nakon izlaska odemo na neki kebab ili masni sendvič, i tako već godinama. Sutradan obično moram raditi ili ići na misu pa moram preko noći izbaciti sve toksine iz tijela, a kiosci sa sumnjivim sendvičima su najbolji za brzu probavu. Sendvič kupim u gradu i pojedem ga na putu do doma jer obično čim pojedem zadnji zalogaj imam potrebu sve izbaciti iz sebe. Toksini izlaze iz mene na sve strane pa zaspim kao beba, a ujutro se osjećam kao novi čovjek - objašnjava nam Zdravko, funkcionalni član društva.

Liječnici tvrde da su restorani brze probave spasili brojne živote pa ih mnogi nazivaju i penicilinom modernog društva.

Fotografija
Alpha/ Flickr commons

Facebook komentari