je pa kaj?

MARTINJE: Prometna policija kod Krapine uhvatila Zagorca s 0% alkohola u krvi

Iz MUP-a tvrde kako im je odmah bilo sumnjivo što nadolazeći Opel Kadett nije propisno krivudao po cesti.

Prometna policija i ove je godine za popularno Martinje, dan kad se mošt pretvara u vino, pojačala svoje kontrole na prometnicama. Oko 23 sata, policijski djelatnici zaustavili su vozilo Opel Kadett krapinskih registarskih oznaka kako bi alkotestom ustvrdili koliko promila od dopuštene granice ima vozač za vrijeme ove najveće svetkovine u Zagorju.

"Svake godine na dan sv. Martina prometna policija ima pojačane kontrole u Zagorju jer se puno vozača vozi iznad dopuštenih 3 promila alkohola u krvi. No kada smo zaustavili 59 godišnjeg Blaža K. iz Šušelj Brijega, nismo mogli vjerovati svojim očima. Tri dregera smo promijenili prije nego smo ga odvezli u policijsku postaju.", rekao nam je prometni policajac koji još uvijek sumnja u točnost dijagnostike iz dregera.

Nakon što je napuhao 0 promila, vozač se počeo opravdavati kako pije tablete, kako alkohol još nije proradio te kako trudnu ženu nije vidio 3 godine, ali bezuspješno. Nealkoholizirani Zagorec priveden je u policijsku postaju gdje će čekati istražnog suca koji bi mu, kako saznajemo zbog blaćenja tradicije i teškog kršenja zagorskog zakona mogao oduzeti vozačku dozvolu i pravo da se deklarira Zagorcem na čak tri godine.

"Jake mi je žal. Ne znam kak bum ženu i decu pogledal v oči", kratko je izjavio Blaž, očiju punih suza iz kojih nije hlapio alkohol. 

Fotografija
zagorje.com

Facebook komentari