IQ 108

Podpredsjednik ORaH-a Marko Raguž (13) izbačen iz stranke zbog loših rezultata na IQ testu

Mirela Holy je krenula u oštru borbu protiv manjkave inteligencije, tako je veći dio svoje stranke, čitav 8c, podvrgla testu inteligencije.

Standardi ORaH-a postavljeni su dosta visoko, za ulazak u stranku morate imati IQ 120, a da bi ste postali dio predsjedništva morate biti obdareni s IQ-om od minimalno 140. Tako stoji u statutu ove stranke čiji članovi u prosjeku imaju 15 godina, a njihova predsjednica je pokazala kako će učiniti sve da sve bude po pravilima.

Upravo zato je prošlog tjedna organizirano veliko testiranje inteligencije članova ORaH-a po svim podružnicama. Rezultati su bili manje više očekivani, no u središtu stranke se dogodio neočekivani ishod. Prilikom testiranja inteligencije članova stranke koji pohađaju 8c u Osnovnoj školi Tin Ujević u Zagrebu, ispostavilo se da predsjednik razreda i potpredsjednik stranke Marko Raguž ima IQ od sramotnih 108.

Meni ovo stvarno nije jasno, Marko je odličan učenik, uvijek prvi preda testove i redovno piše zadaće - kroz suze je prokomentirala Markova razrednica Ivana Trn.

Čim su stigli rezultati u ruke predsjednice stranke pala je i odluka - Marko mora napustiti stranku i sve dužnosti do kraja tjedna.

Za IQ od 115 bi možda i napravili iznimku, ali 108 je sramotan rezultat - kratko je prokomentirala Holy, neposredno prije vrbovanja novih članova u vrtiću na zagrebačkom Laništu.

Markovi roditelji su neutješni, očekivali su da će Marko za 4 godine biti nositelj liste za EU parlament kako bi si mogao zaraditi dovoljno novca za privatni fakultet ili bar za kupovinu diplome na prometnom fakultetu. No, Markova politička karijera nije još gotova, njega čekaju brojne druge stranke kojima višak inteligencije može biti samo problem.

Fotografija
Anto Magzan/PIXSELL

Facebook komentari