Policija privela kamatara zbog tetovazhe za lom spremni

0
Rate this post

Resursi za podršku mentalnom zdravlju u pandemiji COVID-19

Kao rezultat nove pandemije koronavirusa, psihološke intervencije usmjerene na medicinske sestre imaju iznimno važnu ulogu u konfiguriranju trenutačnog scenarija. Tako je istaknut niz psiholoških usluga koje se obavljaju informacijskom i komunikacijskom tehnologijom, uglavnom zato što predstavljaju relevantne mehanizme za primanje pritužbi vezanih uz mentalno zdravlje.

Pouke o utjecajima COVID-19 na mentalno zdravlje medicinskih sestara koji rade u drugim zemljama, zajedno s percepcijom same stvarnosti, pokazali su važnost provedbe strateških usluga psihosocijalne skrbi, temeljenih na dokazima, kao načina ublažavanja stresa i intenzivne patnje, uz sprječavanje budućih ozljeda.

  1. U tom smislu, mjere za mentalno zdravlje potrebno je preporučiti od prve faze odgovora na epidemiju.
  2. Daljinska skrb za profesionalce, na primjer, pokazala je brojne prednosti u pružanju emocionalne podrške, jer potvrđuje preporuke socijalne distance, karantene i/ili kućne izolacije.
  3. 19 Na taj je način moguće izbjeći nepotrebnu cirkulaciju i istovremeno vrijeme, Istovremeno, jamčiti kvalitetnu psihološku skrb.

U tim okolnostima scenarij pandemije COVID-19 zahtijeva reorganizaciju oblika pažnje i skrbi koje je potrebno usmjeriti na nadolazeće potrebe i prioritete djelovanja, što kao posljedicu ističu usluge Telemedicine i Telezdravstva koje se obavljaju za kliničko vođenje pacijenata, stručna podrška i organizacija Jedinstvenog zdravstvenog sustava.

Važno je istaknuti postojanje takvih usluga koje su se vrlo sporo kretale prema integraciji.20

Na temelju opskrbe takvim potrebama postoji snažna mobilizacija zdravstvenih tijela, organizacija povezanih sa zdravstvom, specijalista s brazilskih sveučilišta i drugih istraživača, za pružanje i lakši pristup zdravstvenih djelatnika, uključujući medicinske sestre, smjernicama, skrbi i tehničkim preporuke i znanstveni pristupi suočavanju s izazovnim situacijama povezanim s novim kontekstom nametnutim pandemijom.20-24

U ožujku 2020

Federalno vijeće za medicinske sestre (Cofen) omogućilo je neprekinuti kanal usluga, na čelu s medicinskim sestrama specijaliziranim za mentalno zdravlje, namijenjen svim medicinskim sestrama kojima je potrebna emocionalna pomoć u ovom kriznom razdoblju. Usluga se pruža putem online chata (dostupnog na web stranici Cofen i na internetskoj stranici Juntos Contra Coronavirus).

U ožujku 2020Također, s fokusom na mentalno zdravlje tisuća zdravstvenih djelatnika izravno uključenih u borbu protiv COVID-19, Ministarstvo zdravstva uložilo je 2,3 milijuna R$ kako bi ponudilo kanal za psihološke telekonzultacije, koji su između mjeseci formirali stručnjaci za psihologiju i psihijatriju. svibnja i rujna 2020.

  1. Inicijativa je proizašla iz prepoznavanja potrebe za pružanjem podrške tim stručnjacima koji se zbog prirode posla svakodnevno suočavaju s nepovoljnim uvjetima i stoga se mogu osjećati u stanju psihičke patnje.
  2. Ako postoji potreba za farmakološkom intervencijom, stručnjak se može uputiti na njegu licem u lice.23

U ovoj perspektivi važno je istaknuti doprinose koje je Ministarstvo zdravlja razvijalo korištenjem potencijala telemedicine i telezdravstva za zdravlje brazilske populacije, kao što su telekonzultacijski kanal za COVID-19 (TeleSUS) i psihološki usluga telekonzultacija (TelePsi) za profesionalce kao što su liječnici, medicinske sestre, medicinski tehničari, fizioterapeuti, logopedi, nutricionisti, liječnici biomedicine i farmaceuti uključeni u njegu koronavirusa.

Ostale usluge psihološke podrške medicinskim sestrama također uključuju,24 psihoedukativne akcije kroz pružanje virtualnih knjižica, platformi s informativnim vodičima, softverom, video zapisima, audiozapisima, video predavanjima, priručnicima, e-knjigama, Instagram i WhatsApp računima dostupnim od strane vijeća i grupa psihologa volontera, uz pružanje psiholoških promjena koje se provode u sveučilišnim bolnicama na raznim mjestima u Brazilu.

U tablici 1. sistematizirane su glavne situacije koje mogu negativno utjecati na mentalno zdravlje medicinskih sestara vezano uz suočavanje s COVID-19, uz preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), vlada i stručnih subjekata o tome kako spriječiti / ublažiti psihološke posljedice pandemije.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime